Skip to main content

Forbrukslån - Finn beste forbrukslån

Det å finne riktig forbrukslån er mer en å bare finne långiveren som tilbyr raskest behandlingstid, eller långiveren det er enklest å få innvilget lån hos. Selv om långiveren gir svar på dagen og stiller mindre krav enn andre tilbydere er ikke dette nødvendigvis et tegn på et seriøst låneprodukt. Lav rente er heller ingen god indikator når du skal finne det beste forbrukslånet. Før du søker forbrukslån bør du derfor gjøre en totalvurdering av de ulike alternativene.

Når du skal søke forbrukslån bør du ha en god oversikt over hvor du står økonomisk. Det man bør ta utgangspunkt i før man begynner å vurdere ulike tilbud om forbrukslån er:
  • Finn først ut hvor mye du trenger å låne
  • Analyser din betalingsevne i forhold til dette. Hvor mye har du faktisk råd til å låne?
  • Husk å ta effektiv rente med i beregningen
  • Ta med alle gebyrer å potensielle kostnader
  • Ikke ta opp et forbrukslån som ligger på grensen av din betalingsevne.
  • Gjør en helhetsvurdering. Hvor mye har du betalt totalt når låneperioden på forbrukslånet er over og lånet er nedbetalt

Analyser ulike låneprodukter
Forbrukslån kommer i diverse innpakninger, undersøk forskjellige låneprodukter grundig og finn det lånet som passer best for dine behov og din økonomiske situasjon. Vil det for eksempel være fornuftig å ta opp et forbrukslån med lang nedbetalingstid for en kortsiktig investering du kun har glede av over et kortere tidsrom?

Fordeler og ulemper ved forbrukslån

Forbrukslån uten sikkerhet

Fordeler:
  • Fleksible betalingsvilkår
  • Ingen sikkerhet betyr ingen risiko for å miste eiendeler
Ulemper:
  • Høyere rente
  • Høyere terminbeløp
Søke forbrukslån
For å finne det forbrukslånet som passer best for deg må du gjøre en grundig vurdering av de ulike alternativene og veie dem oppimot dine personlige behov, og ikke minst din betalingsevne. Ikke glem å stille spørsmål om eventuelle gebyrer og ekstra kostnader ved forsinket innbetaling. Er det noe i lånekontrakten du ikke forstår eller som er uklart bør du ikke være redd for å stille spørsmål ved dette. La deg heller ikke presse til å ta opp et større lån enn du har behov for, selv om utlåneren begrunner dette med bedre betingelser.
Forbrukslån er ikke nødvendigvis den beste løsningen for deg. Har du flere smålån og andre kreditter kan full refinansiering eller eventuelt gjeldssanering være en bedre løsning enn å ta opp nok et forbrukslån.

Selv om prosessen med å velge en utlåner kan være utfordrende bør du være nøye med å vurdere vilkårene og ulike risikofaktorer forbundet med det å ta opp forbrukslån. Det kan være store variasjoner i kostnader. Et forbrukslån med lavere rente er ikke nødvendigvis det beste alternativet. Se på totale kostnader for hele nedbetalingsperioden før du bestemmer deg.

Du kan sammenligne ulike tilbud og finne det beste forbrukslånet her

Comments

Popular posts from this blog

Introduksjon: Kjøpe aksjer?

Kjøp av aksjer er i seg selv ikke vanskelig, selv om man trenger litt tid i begynnelsen for å gjøre seg kjent med hvordan børs og aksjemarkedet fungerer. Det å tjene gode penger på å kjøpe og selge aksjer derimot, kan være svært vanskelig. Det faktum at de aller fleste profesjonelle investorer og fondsforvaltere ofte ikke makter å tangere hovedindeksen beviser at dette ikke er så lett å få til. Ta derfor alt du leser og hører om kjøp og salg av aksjer med en god klype salt. Her er noen raske tips for deg som har bestemt deg for å kjøpe aksjer for første gang: Lær deg hvordan aksjemarkedet, og kjøp og salg av aksjer fungerer. Ikke begynn å kjøpe aksjer uten grunnleggende kunnskap om disse tingene. Før du bestemmer deg for å kjøpe aksjer bestem deg for en "stop loss". (En forhåndsatt kurs der aksjebeholdningen automatisk selges ut for å hindre videre tap) Ikke ta tilfeldige avgjørelser! Ikke kjøp for mye aksjer i ett selskap eller en bransje. Med andre ord, ikke sats alt på e...

Fradrag i selvangivelsen for selvstendig næringsdrivende

Skattefradrag å trekke fra i selvangivelsen Selvstendig næringsdrivende og enkeltmannsforetak har andre rettigheter og langt flere plikter enn vanlige arbeidstakere. Man har blant annet regnskapsplikt bokføringsplikt, revisjonsplikt, avgiftsplikt og generelt langt tungere skatteplikt. Utfylling av selvangivelsen er derfor generelt en langt mer omfattende oppgave for selvstendig næringsdrivende enn for den jevne lønnsmottaker og i tillegg har man næringsoppgaven. Slurver man med selvangivelse og regnskap kan man fort gå glipp av mange fradrag. Det kan derfor være en fordel å motta assistanse fra en erfaren regnkapsfører ved utfyllelse av selvangivelse og næringsoppgave slik at man sparer mest mulig på skatten . Her er noen av fradragene man bør huske på: Fradrag for privatbil: Bruker man privatbil i forbindelse med næringsdriften kan man være berettiget et fradrag på tre kroner per kilometer, men bare for opptil maksimalt 6000 kilometer per privatbil. I tillegg kan parkeringsbøter og ...

Introduksjon til aksjehandel

Aksjer er en del av, om ikke selve hjørnesteinen, i enhver seriøs investeringsportefølje. Men før du starter på den lange veien til økonomisk frihet og begynner å investere i aksjemarkedet bør du imidlertid ha en solid forståelse av hva aksjer er og hvordan aksjehandel på børs fungerer. Økende interesse for aksjehandel Over de siste tiårene har den generelle interessen for aksjemarkedet vokst eksponensielt. Det som en gang var forbeholdt de rike og ekspertisen er nå langt mer tilgjengelig for folk flest. Denne økte etterspørselen kombinert med fremskritt innen metoder for handel og teknologi har åpnet opp markedet på en slik måte at nesten alle har mulighet til å investere i aksjer. På grunn av denne populariteten er det mange som entrer aksjemarkedet uten noen særlig grunnleggende kunnskap om aksjer og aksjehandel. Mye er plukket opp utifra samtaler med andre som heller ikke vet hva de snakker om. Mye av det man hører er direkte feilinformasjon som ofte er basert på en bli-rik-raskt m...