Skip to main content

Flexilån - et gunstig og fleksibelt forbrukslån

Et Flexilån er et fleksibelt forbrukslån knyttet til boliglånet. Det dreier seg da som regel om å ha et større beløp tilgjengelig når man måtte ønske det uten å måtte søke banken om nytt lån hver gang man trenger ekstra penger. Det er i hovedsak denne fordelen som rent praktisk skiller flexilån fra et vanlig forbrukslån. Denne typen lån er ikke uten sikkerhet, sikkerheten ligger i boliglånet og markedsverdien på boligen. Det finnes såkalte flexilån uten sikkerhet men dette anbefales ikke, disse lånene er egentlig bare vanlige forbrukslån med mer fleksible betingelser og har derfor langt mindre gunstige betingelser enn tradisjonelle flexilån.

Hvor mye kan du låne?
Størrelsen på boliglånet og verdien på boligen avgjør hvor mye du kan låne. Lånerammen er normalt opptil 70% av markedsverdien på boligen din. For å få innvilget flexilån må altså ikke låneandelen på boligen overstige 70% av verdien på boligen.

Penger når du trenger det
Med flexilån har du alltid penger lett tilgjengelig.
Du avgjør selv hva du vil bruke pengene til og når. Du avgjør også selv når og hvor mye du vil betale i avdrag innefor rammene av lånet. Renter av beløpet blir normalt trekt fra din konto hver måned. Flexilån fungerer igrunn som en slags utvidet kontokreditt.

Flexilån er bedre en forbrukslån
Det er helt klart gunstigere å ta opp flexilån fremfor stadige forbrukslån dersom man har mulighet til det. Man må forvøvrig oppfylle betingelsene og flexilån er derfor ikke tilgjengelig for alle, Låneandelen må ikke overstige den fastsatte prosentandelen av markedsverdien til boligen.

Flexilån har varierende betingelser og noen er gunstigere enn andre , enkelte tilbyr gebyrfrie lån, ulike rentebetingelser o.s.v. Det kan derfor lønne seg å undersøke individuelle betingelser hos flere forskjellige finansinstitusjoner for å finne den billigste løsningen for deg, men det er som regel fornuftig og holde seg til en bank man allerede har opparbeidet seg et kundeforhold til.

Dette var en kort introduksjon til fordelene ved flexilån. Håper dette var nyttig informasjon.

Comments

Popular posts from this blog

Introduksjon: Kjøpe aksjer?

Kjøp av aksjer er i seg selv ikke vanskelig, selv om man trenger litt tid i begynnelsen for å gjøre seg kjent med hvordan børs og aksjemarkedet fungerer. Det å tjene gode penger på å kjøpe og selge aksjer derimot, kan være svært vanskelig. Det faktum at de aller fleste profesjonelle investorer og fondsforvaltere ofte ikke makter å tangere hovedindeksen beviser at dette ikke er så lett å få til. Ta derfor alt du leser og hører om kjøp og salg av aksjer med en god klype salt. Her er noen raske tips for deg som har bestemt deg for å kjøpe aksjer for første gang: Lær deg hvordan aksjemarkedet, og kjøp og salg av aksjer fungerer. Ikke begynn å kjøpe aksjer uten grunnleggende kunnskap om disse tingene. Før du bestemmer deg for å kjøpe aksjer bestem deg for en "stop loss". (En forhåndsatt kurs der aksjebeholdningen automatisk selges ut for å hindre videre tap) Ikke ta tilfeldige avgjørelser! Ikke kjøp for mye aksjer i ett selskap eller en bransje. Med andre ord, ikke sats alt på e...

Fradrag i selvangivelsen for selvstendig næringsdrivende

Skattefradrag å trekke fra i selvangivelsen Selvstendig næringsdrivende og enkeltmannsforetak har andre rettigheter og langt flere plikter enn vanlige arbeidstakere. Man har blant annet regnskapsplikt bokføringsplikt, revisjonsplikt, avgiftsplikt og generelt langt tungere skatteplikt. Utfylling av selvangivelsen er derfor generelt en langt mer omfattende oppgave for selvstendig næringsdrivende enn for den jevne lønnsmottaker og i tillegg har man næringsoppgaven. Slurver man med selvangivelse og regnskap kan man fort gå glipp av mange fradrag. Det kan derfor være en fordel å motta assistanse fra en erfaren regnkapsfører ved utfyllelse av selvangivelse og næringsoppgave slik at man sparer mest mulig på skatten . Her er noen av fradragene man bør huske på: Fradrag for privatbil: Bruker man privatbil i forbindelse med næringsdriften kan man være berettiget et fradrag på tre kroner per kilometer, men bare for opptil maksimalt 6000 kilometer per privatbil. I tillegg kan parkeringsbøter og ...

Introduksjon til aksjehandel

Aksjer er en del av, om ikke selve hjørnesteinen, i enhver seriøs investeringsportefølje. Men før du starter på den lange veien til økonomisk frihet og begynner å investere i aksjemarkedet bør du imidlertid ha en solid forståelse av hva aksjer er og hvordan aksjehandel på børs fungerer. Økende interesse for aksjehandel Over de siste tiårene har den generelle interessen for aksjemarkedet vokst eksponensielt. Det som en gang var forbeholdt de rike og ekspertisen er nå langt mer tilgjengelig for folk flest. Denne økte etterspørselen kombinert med fremskritt innen metoder for handel og teknologi har åpnet opp markedet på en slik måte at nesten alle har mulighet til å investere i aksjer. På grunn av denne populariteten er det mange som entrer aksjemarkedet uten noen særlig grunnleggende kunnskap om aksjer og aksjehandel. Mye er plukket opp utifra samtaler med andre som heller ikke vet hva de snakker om. Mye av det man hører er direkte feilinformasjon som ofte er basert på en bli-rik-raskt m...