Skip to main content

Hvordan tjene gode penger på aksjer

Det å tjene penger krever arbeid - selv i aksjemarkedet. De mest vellykkede investorene ble ikke rike over natten, disse har som regel tilegnet seg mye kunnskap og erfaring over lengre tid, er ofte høyt utdannede og bruker mye tid og krefter på og samle informasjon fra en rekke kilder. De hopper ikke inn i aksjemarkedet uforberedt kun basert på populære trender.
Som ansvarlig privat investor i aksjemarkedet må man ta vurderinger selv og først og fremst stole på sin egen dømmekraft fremfor å ta råd fra aksjeanalytikere og andre såkalte eksperter som figurerer i media for god fisk, disse opptrer ofte mer som selgere enn som rådgivere.

Tjen penger på kunnskap
For å kunne ta gode investeringsbeslutninger må man tilegne seg grunnleggende kunnskap om hvordan aksjemarkedet fungererer og dette kan være en lang og tung læreprosess for mange.
Du trodde kanskje at det var mulig å tjene raske penger på aksjer ved minimal innsats og liten risiko. Man hører jo rett som det er historier om folk som har gjort suksess i aksjemarkedet og har blitt rike (tilsynelatende) over natten. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut fra ditt perspektiv, ligger det oftest mange år med tilegning av kunnskap, ulike erfaringer og prøving og feiling bak store suksesshistorier. Folk blir ikke rike på aksjer uten tid og innsats. Vel, det hender at man kommer over ekstreme eksempler, men sjansen for at dette skal skje med deg som nybegynner og amatør i aksjemarkedet er omtrent like stor som sjansen for å vinne i lotto.

Er det mulig å bli rik på aksjer?
å tjene penger på aksjer tar tid, det krever kunnskap, erfaring og ikke minst startkapital. Lån ALDRI penger over evne for å investere dem i aksjemarkedet, da kan du fort ende opp som gjeldslave istedenfor børsmillionær. I virkelighetens verden finnes det desverre (eller kanskje heldigvis) ingen snarveier eller enkle løsninger. Det finnes ikke raske penger, forutsatt at man holder seg innenfor rammene av loven. Dette betyr ikke at man overhodet ikke kan bli rik på aksjer, bare at dette ikke skjer av seg selv.
Denne innføringen er først og fremst beregnet på nybegynnere som er nysgjerrige på aksjemarkedet samt folk som tror de kan tjene raske penger ved å lete høyt og lavt på nettet for å finne den ultimate strategi som vil gi øyeblikkelig rikdom. Er du av sistnevnte kan jeg av egen erfaring fortelle deg at leter du forgjeves.

Noen gode råd
Dersom du nå har lagt fra deg bli-rik-over-natten-mentaliteten og faktisk har seriøse intensjoner om å tjene penger på aksjer skal du her få noen generelle retningslinjer for gode investeringer:

1. Kjøp aksjer i undervurderte selskap der markedsverdien står midlertidig lavere enn realverdien.

2.Se etter dårlige nyheter i aksjemarkedet. Mediene overreagere ofte på svingninger i aksjemarkedet, noe som kan drive markedsverdien på utvalgte aksjer lavere enn den reelle verdien.

3. Finn ut hvem som leder selskapet du vil investere i. Hvor har lederen jobbet tidligere, og hva slags resultater kan det vises til?

4 Selskaper med lite gjeld, positiv kontantstrøm og gjennomgående god inntjening over tid betyr ofte gode investeringer.

5. Tenker du på å kjøpe andeler i aksjefond? Sjekk da historisk avkastning år for år. Sjekk også hvordan fondet har klart seg gjennom tidligere finanskriser og nedgangstider. dersom veksten er forholdsvis stabil over tid kan det være en god indikator på en god investering. (Historisk avkastning er forøvrig ingen garanti for fremtidig avkastning)

6. Innse at iblant kan det være nødvendig å realisere tap. Selv om man tenker langsiktig er det ikke nødvendig å bli med på varige nedturer og opprettholde åpenbart dårlige investeringer av den grunn.

7. Sist men ikke minst Jobb hardt, gjør god research, les økonomiske nyheter som dagens næringsliv og lignende. Studer kvartalsrapporter og årsrapporter fra interessante selskaper, følg også med på pressemeldinger og vær på konstant utkikk etter trender og investeringsmuligheter. Se mulighetene!

Dette var en rask innføring i hvordan man kan tjene penger på aksjer dersom man går seriøst inn for dette. Når man snakker om aksjehandel i generelle termer blir det ikke stor mer spesifikt en dette. Husk at dette kun er retningslinjer og ikke urokkelige sannheter, samt at man alltid må ta individuelle hensyn når man vurderer potensialet til en aksje.

Lykke til!

lær mer om å tjene penger på aksjer

Comments

Popular posts from this blog

Hvordan skrive en god jobbsøknad

Hovedformålet med å skrive en god jobbsøknad er å vekke arbeidsgiverens interesse slik at han legger merke til søknaden, og velger å kikke nærmere på nettopp din CV. Du skal ganske enkelt imponere arbeidsgiveren og skryte av deg selv,dine ferdigheter og kvalifikasjoner. En god jobbsøknad bør være skrevet på en klar og konsis måte og gå rett på poenget. I søknaden skal du ganske enkelt fortelle arbeidsgiveren at du er verdt å ta en titt på. Søknaden bør være kortfattet, helst ikke stort mer enn en side. Den bør også være lettlest og bør bare omfatte absolutt nødvendig informasjon. Som med mange andre ting, finnes det bestemte retningslinjer som fungerer bedre enn andre når man skriver jobbsøknad. Her følger noen enkle retningslinjer: Utforming av søknad Hvilken formell stil du velger er ikke så viktig, det finnes mange forskjellige maler og standarder for jobbsøknader og profesjonelle brev, hva du velger kommer an på personlige preferanser og type jobb du søker på. Det kan likevel være

Stipend og støtteordinger ved oppstart av egen bedrift

Har du en forretningside du ønsker og sette ut i livet, eller ønsker du og etablere din egen bedrift eller virksomhet? Det og etablere egen virksomhet er ikke gratis og noen og enhver kan trenge litt starthjelp i etableringsfasen. For nyetablerere kan det ofte være vanskelig å finne villige private investorer som er interessert i å investere i nettopp din forretningside. Det finnes forøvrig diverse offentlige stipend og støtteordninger man kan søke på som tilbyr støtte til nyetablering i næringslivet og finansiering for privatpersoner, entreprenører, gründere og andre næringsdrivende i en startfase. Offentlige stipend og støtteordninger Innovasjon Norge tilbyr diverse offentlige stipend og støtteordninger for nyetableringer skreddersydd etter forskjellige behov. Man har for eksempel egne støtteordninger for blant annet tradisjonelt jordbruk,landbruk, fiskerinæring,og bioenergi. Generelt skiller man mellom etableringsstipend og stipend til ideutvikling. Men man har også diverse andre fo